Athens Bike Festival 2024

Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια και μας καλεί να το γιορτάσουμε!

12,13,14 Απριλίου 2024, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Η προπώληση ξεκίνησε!

Το Athens Bike Festival, η μοναδική έκθεση για το ποδήλατο στην Ελλάδα, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και μας καλεί να το γιορτάσουμε σε μια ακόμη μεγαλύτερη, περισσότερο διαδραστική και πιο φρέσκια διοργάνωση!

Για τρεις ημέρες, 12 -14 Απριλίου 2024, το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, θα φιλοξενήσει μια σειρά δράσεων με επίκεντρο το ποδήλατο για όλους και όλες!

H φετινή διοργάνωση ανανεώνεται, εξελίσσεται και δυναμώνει μαζί́ με το ποδήλατο που κερδίζει όλο και μεγαλύτερο χώρο στην καθημερινότητα και μετατρέπεται σε αγαπημένο μέσο, όχι μόνο αναψυχής και άθλησης, αλλά και αστικής μετακίνησης.


Κάνω κι εγώ ποδήλατο
Φίλοι του ποδηλάτου, ενδιαφερόμενοι για τρόπους εναλλακτικής, βιώσιμης μετακίνησης, παιδιά́, αθλητές και ερασιτέχνες ποδηλάτες  - όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ποδήλατο σε οποιαδήποτε μορφή́ του, είναι καλεσμένοι στην τριήμερη αυτή γιορτή.

Όλος ο κόσμος του ποδηλάτου
Ποδήλατα, αξεσουάρ, υπηρεσίες, ποδηλατικός τουρισμός και πολλές παράλληλες δραστηριότητες, θα πρωταγωνιστήσουν στο 10ο Athens Bike Festival.

Ποδήλατα δρόμου, Gravel, mountain bikes, ποδήλατα πόλης αλλά και ποδήλατα με ηλεκτρική́ υποβοήθηση, θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών προκειμένου να τα ανακαλύψουν αλλά και να τα δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες.

Οι μελλοντικοί ποδηλάτες
Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival, τα παιδιά μπορούν να μάθουν ποδήλατο στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς δεξιοτεχνίας με πολλά αναμνηστικά δώρα. Και το καλύτερο; Να συμμετάσχουν σε έναν μοναδικό αγώνα ισορροπίας ποδηλάτου για μικρούς, πολύ μικρούς πρωταθλητές! Κλείστε τώρα θέση για το Walker Race εδώ.

Test Rides
Αποτελούν παραδοσιακά, βασικό πυλώνα του φεστιβάλ, καθώς δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ποδήλατα, να γνωρίσουν τα νέα μοντέλα της αγοράς από διαφορετικές κατηγορίες και τιμές και να κάνουν συγκρίσεις. Οι δοκιμές γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και διαρκούν όλες τις ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ.

Η ΔΕΗ μας προσκαλεί να κάνουμε περισσότερο ποδήλατο!
Η κορυφαία εταιρεία ενέργειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον, στηρίζει το ποδήλατο και όλες τις εκδοχές του, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών που πραγματοποιούνται όλο το χρόνο και το προωθούν ως μέσο αθλητισμού, ψυχαγωγίας αλλά και πράσινης, αστικής μετακίνησης. Ειδικά για φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η ΔΕΗ μας προτείνει:

Athens e-Rides
Η ΔΕΗ προσκαλεί τους επισκέπτες του φεστιβάλ να ανακαλύψουν τις ομορφιές της Αθήνας ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, οι ενδιαφερόμενοι για πρώτη φορά, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν δωρεάν σε προγραμματισμένες βόλτες με αφετηρία το παλαιό Αμαξοστάσιο, στο κέντρο της Αθήνας. Οι έμπειροι συνοδοί του SOLEBIKE και του Pame Volta, αναλαμβάνουν την ξενάγηση στους δρόμους της Αθήνας, με ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης και πολύ κέφι! Οι βόλτες ξεκινούν και τερματίζουν στο περίπτερο της ΔΕΗ στην είσοδο του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ. Οι ενδιαφερόμενοι, για να κλείσουν θέση χρειάζεται να έχουν κλείσει το 180 έτος της ηλικίας τους και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στο περίπτερο της ΔΕΗ.

Τα Athens e-Rides θα πραγματοποιηθούν:
Παρασκευή 12/4: 17:00 - 17:45 & 18:00 - 18:45
Σάββατο 13/4: 11:00 - 11:45 & 12:00 - 12:45
Κυριακή 14/4: 15:00 – 15:45

Κλείστε εγκαίρως τη θέση σας για να χαρείτε την Αθήνα όπως της αξίζει - με ένα ποδήλατο!

Workshops + Bike Talks
Θέλετε να μάθετε πώς να αλλάζετε ελαστικά ή να ρυθμίζετε τα φρένα στο ποδήλατο; Ποια είναι η κατάλληλη διατροφή για παιδιά – ποδηλάτες; Πώς να επισκευάζετε τη σαμπρέλα ή να ρυθμίζετε τις ταχύτητες; Ποια τα καλύτερα tips διατροφής και υδάτωσης στην ποδηλασία;

Για κάθε ερώτηση, έχουμε την απάντηση! Και όλες έρχονται από τους ειδικούς σε κάθε κατηγορία.

Δείτε τη λίστα με τα Bike Talks και τα Workshops του Athens Bike Festival και κλείστε τώρα θέση γιατί ο χώρος είναι περιορισμένος!

Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου για Παιδιά Δημοτικού
Τα παιδιά δημοτικού αποκτούν το πρώτο τους «Δίπλωμα Ποδηλάτου» για να απολαμβάνουν με ασφάλεια το ποδήλατο!

Το πρόγραμμα «Δίπλωμα Ποδηλάτου» για παιδιά δημοτικού που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Athens Bike Festival, στοχεύει στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στα παιδιά, την ενημέρωση των παιδιών για θέματα οδικής ασφάλειας και υπεύθυνης χρήσης του δρόμου αλλά και, εμμέσως, στην ευαισθητοποίηση των ενηλίκων απέναντι στο ποδήλατο. Και φυσικά, στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα, με έμφαση στην οδική ασφάλεια. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ενέργεια της ΔΕΗ σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Cities for Cycling. Λειτουργεί καθημερινά, σε όλη τη διάρκεια του Athens Bike Festival, και τα γκρουπ ξεκινούν ανά μισή ώρα.

Επισκεφθείτε το www.bikefestival.gr και ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις του φετινού Athens Bike Festival που αναμένεται να κάνει τους…τροχούς του ποδηλάτου να κυλήσουν ακόμα πιο γρήγορα!

Όλος ο κόσμος του ποδηλάτου σας περιμένει να τον ανακαλύψετε, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο κέντρο της Αθήνας: εύκολη πρόσβαση, άνετος χώρος και φυσικά ασφαλές parking ποδηλάτων – ίσως το μεγαλύτερο που στήνεται, κάθε χρόνια, σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα.

Εισιτήριο 5 ευρώ | early bird 2.5 ευρώ

Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Παρασκευή 12 Απριλίου 17.00-21.00
Σάββατο 13 Απριλίου 11.00-20.00
Κυριακή 14 Απριλίου 11.00-20.00

Πληροφορίες: www.bikefestival.gr | Facebook | Instagram

Περισσότερα HiT 88.9

Feelgood Nights 9:00μμ - 7:00πμ
Now Playing
Toxic Britney Spears
Recently Played
Creepin' Metro Boomin, The Weeknd, 21 Savage
To The Moon And Back Savage Garden
Unholy Sam Smith, Kim Petras
Rolling In The Deep Adele
Έχετε αποσυνδεθεί...

Συνδεθείτε τώρα!

All Frontstage Radios

HiT 88.9

Ο Number 1 Adult Pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΌΛΑ τα HiT και την Φράση που Πληρώνει.

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια, ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας. Discover Great Music!

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!